Ontvangt u deze e-mail van vikingengineering.eu in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen?
Klik hier voor de online versie.
Viking Eurotech logo

 
Vier mans bob
Venlo-Blerick, donderdag 5 februari 2009

Geachte heer/mevrouw,

Eurotech Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de auto- en bobsleesport. De kracht van Eurotech Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en het gebruik van moderne apparatuur. Eurotech Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie.
Nieuwbrief
Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Eurotech Viking Engineering, The Bob Edition! Op dit moment zijn alle ogen van Eurotech Viking Engineering gericht op het Nederlandse bobsleeteam. Team NL is door de BSBN (Bob en Slee Bond Nederland) in het leven geroepen om de beste atleten de kwalitatief hoogwaardige faciliteiten te bieden die nodig zijn om succesvol te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van Vancouver 2010. Daarvoor is onder andere een samenwerking aangegaan met Eurotech en is Rintje Ritsma als teammanager aangesteld. Het team staat onder leiding van hoofdcoach Tom de la Hunty. Sponsor Eurotech, onder leiding van directeur Wim Noorman, verdiende eerder zijn sporen in de autosport. Na de 24 uur van Le Mans, de Dakar (welke helaas niet doorging) en de Transoriental Rally, ligt de uitdaging nu in de wereld van de snelle slee. Eurotech neemt deel aan het top bob project van Innosport. Verder reizen twee mecaniciens mee met het team en kan het gebruik maken van de luxe truck van Eurotech, waarin ze kunnen slapen, koken en relaxen.
Team NLHet Team
Door middel van individuele starttijden op de bobstartbaan werden de atleten geselecteerd. Team NL bestaat uit Edwin van Calker, Sybren Jansma, Arno Klaassen, Yannick Greiner, Cesar Gonzales, en Arnold van Calker. Bij de vrouwen zijn dit Esme Kamphuis (piloot), Tine Veenstra en Urta Rozenstruik. Zij worden bijgestaan door het development team van de BSBN, bestaande uit Vincent Kortbeek (piloot), Jarno Beuving, Cesar Gonzalez, Ivo de Bruin, Roel Verwer, Robbert Popken (piloot), Colin Schalken, Ivo van Haaren (reserve).
Tweede Plaats!Nominatie
Aangemoedigd door een grote schare Nederlandse fans behaalde het Nederlandse team tijdens de World Cup op 29 en 30 november 2008 een Olympische nominatie in zowel de 2-mans als de 4-mans bob. De 2-mans bob behaalde een 6e plaats, de 4-mans bob een vierde plaats. Een uitstekende seizoensstart; de eis van sportkoepel NOCNSF was namelijk een plaats in de top acht. Het enige dat het team van Van Calker, die aan zijn zesde bobseizoen bezig is, voor plaatsing voor de Winterspelen in Vancouver 2010 nog hoeft te doen, is voor vormbehoud een keer bij de eerste tien van een wereldbekerwedstrijd eindigen en dat werd een paar weken geleden bewezen doordat de 4-mans bob een tweede plaats behaalde!
De dames!Whistler International Trainingsweek
Er werd afgelopen week hard gewerkt tijdens de Whistler International trainingsweek. Edwin en Arno Klaassen hadden de eer om als eerste Nederlanders naar beneden te komen vanaf de top van de nieuwe baan. Edwin reed beide ritten en was zelfs een van de besten in het uitvoeren van de moeilijke 12-13 combinatie! De 4-mans bob had minder geluk deze week. Zij gingen in de beruchte bocht over de kop. De fysio heeft nog lang werk gehad om de jongens weer fit te krijgen.
Bij de dames voerde Esme nog een rit uit vanaf de start in de derde bocht, voordat ze voor haar tweede rit naar de top ging. Ze deed het erg goed. Ze herstelde zich goed in bocht 13, na een gemaakte fout in bocht 12. Ze maakte de rit af met 4 runners, wat een grote opluchting was voor iedereen! Veel atleten in Vancouver klagen over het feit dat de baan zo gevaarlijk en snel is. Onze mannen daarentegen hebben het gevoel al goed te pakken. Zij houden van de snelheid en het gevaar dat erbij komt kijken. Het zijn echte bobbers, klaar voor de wedstrijd van komend weekend! Tijden van de training zijn te vinden op: http://www.bcsliding.com/page17.html

Het verblijf in Vancouver is prima, afgezien van de prijzen voor het eten. Om een voorbeeld te geven: een maaltijd voor het team, niets bijzonders, kostte $400,-! Tijdens de Olympische Spelen zullen de prijzen helemaal de pan uitrijzen. Begin dus maar alvast met sparenů.


EUROTECH VIKING ENGINEERING HYVES

Eurotech Viking Engineering heeft ook een eigen hyves pagina. Neem snel een kijkje!
http://eurotechve.hyves.nl

Eurotech Viking Engineering Hyves

Eurotech Viking Engineering
Groot Egtenrayseweg 58, 5928 PA Venlo-Blerick, Venlo 4561, The Netherlands
Phone +31-(0)77-3231515, Fax +31-(0)77-3231516,E-mail: info@eurotechgroup.nl

Afmelden voor nieuwsbrief vikingengineering.eu
Copyright 2009 vikingengineering.eu