Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de autosport. De kracht van Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie met circa 285 medewerkers.

Eurotech Group beschikt naast een afdeling engineering onder meer over een eigen aluminiumgieterij, modelmakerij, lasafdeling en computergestuurde draai-banken en freesmachines.

Via zowel de Eurotech Group als Eurotech Racing beschikt Viking Engineering over veel ervaring op het gebied van het in eigen beheer ontwerpen en bouwen van (onderdelen van) succesvolle raceauto's.

Nieuws:
slechte start van Van Calker op WK bobslee
Edwin van Calker is met zijn viermansbob slecht gestart aan het wereldkampioenschap in St. Moritz. De Nederlandse piloot staat na één run op de twintigste plek.

De Nederlandse bob, met verder Yannick Greiner, Sybren Jansma en Jeroen Piek, zoefde in 1.06,11 over de streep. De Duitse stuurman Maximilian Arndt, winnaar van de eerste run, was 0.9 seconde sneller.

In totaal zijn er 34 deelnemers. De tweede run op de natuurbaan volgt later op zaterdag. De snelheidsduivels gaan uiteindelijk vier keer naar beneden en op basis daarvan worden de medailles verdeeld.
Net als de Vikingen, ruim 1000 jaar geleden, is Viking Engineering een slagvaardig bedrijf, met een duidelijk doel voor ogen. Ook wij gaan voor 100% voor de zege. Het wezenlijke verschil: wij houden ons in alle opzichten aan de spelregels.
 

 

bottom