Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de autosport. De kracht van Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie met circa 285 medewerkers.

Eurotech Group beschikt naast een afdeling engineering onder meer over een eigen aluminiumgieterij, modelmakerij, lasafdeling en computergestuurde draai-banken en freesmachines.

Via zowel de Eurotech Group als Eurotech Racing beschikt Viking Engineering over veel ervaring op het gebied van het in eigen beheer ontwerpen en bouwen van (onderdelen van) succesvolle raceauto's.

Nieuws:
Van Calker stijgt paar plaatsen
ST. MORITZ - Edwin van Calker staat halverwege de wereldtitelstrijd in de viermansbob 16e. Met Yannick Greiner, Sybren Jansma en Jeroen Piek steeg Van Calker zaterdag na de tegenvallende eerste run (20e) vier plaatsen.

Van Calker moet na twee van de vier runs 1,1 seconde toegeven op de Rus Aleksander Zoebkov die de leiding overnam van Maximilian Arndt. De Duitser staat nu tweede op 5 honderdsten van Zoebkov. De Amerikaanse titelverdediger Steven Holcomb neemt voorlopig de derde plaats in bij het WK op de natuurbaan van St. Moritz. Zondag zijn de derde en vierde run.
Van Calker, vorig jaar vierde bij de WK maar dit seizoen gehinderd door een hamstringblessure, was verre van tevreden. „We willen richting de top 10. Daar zijn we echter nog ver van verwijderd.” De eerste run, met een nadelig vroeg startnummer, was een flinke tegenvaller. In de tweede volgde licht herstel. „We pakken gelukkig nog een aantal teams, maar de teleurstelling overheerst. We zitten er bij de start niet bij en ik laat wat liggen onderweg. We zitten nu gezien onze mogelijkheden te ver weg van de top.”
De start is normaal gesproken een van de sterke punten van het team Van Calker. Zaterdag noteerde het kwartet twee keer 5,11 seconden, respectievelijk de 20e en 18e starttijd. Van Calker: „Dat kan een stuk beter. Dat is de opdracht voor zondag.”

Bron: telegraaf.nl
Net als de Vikingen, ruim 1000 jaar geleden, is Viking Engineering een slagvaardig bedrijf, met een duidelijk doel voor ogen. Ook wij gaan voor 100% voor de zege. Het wezenlijke verschil: wij houden ons in alle opzichten aan de spelregels.
 

 

bottom