Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de autosport. De kracht van Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie met circa 285 medewerkers.

Eurotech Group beschikt naast een afdeling engineering onder meer over een eigen aluminiumgieterij, modelmakerij, lasafdeling en computergestuurde draai-banken en freesmachines.

Via zowel de Eurotech Group als Eurotech Racing beschikt Viking Engineering over veel ervaring op het gebied van het in eigen beheer ontwerpen en bouwen van (onderdelen van) succesvolle raceauto's.

Nieuws:
Van Calker haalt tweede tijd in derde run
Edwin van Calker heeft zondag bij de wereldkampioenschappen bobslee in St. Moritz in de derde run vooralsnog de tweede tijd behaald. Samen met Yannick Greiner, Sybren Jansma en Jeroen Piek zette hij in de viermansbob 1.05,14 op het scorebord.

Alleen klassementsleider Maximilian Arndt was sneller in 1.05,09. De Duitser nam de leiding over van de Rus Aleksander Zoebkov, die met nog één run voor de boeg een gat van 0,36 seconde te overbruggen heeft.

Geen bedreiging

Het sterke optreden van Van Calker bracht hem na een tegenvallende eerste dag van de zestiende naar de veertiende plaats. Er komen nog een aantal lager geklasseerde bobs in de baan die voor die klassering geen bedreiging vormen.
Net als de Vikingen, ruim 1000 jaar geleden, is Viking Engineering een slagvaardig bedrijf, met een duidelijk doel voor ogen. Ook wij gaan voor 100% voor de zege. Het wezenlijke verschil: wij houden ons in alle opzichten aan de spelregels.
 

 

bottom