Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de autosport. De kracht van Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie met circa 285 medewerkers.

Eurotech Group beschikt naast een afdeling engineering onder meer over een eigen aluminiumgieterij, modelmakerij, lasafdeling en computergestuurde draai-banken en freesmachines.

Via zowel de Eurotech Group als Eurotech Racing beschikt Viking Engineering over veel ervaring op het gebied van het in eigen beheer ontwerpen en bouwen van (onderdelen van) succesvolle raceauto's.

Nieuws:
Van Calker veertiende, Arndt pakt wereldtitel
Edwin van Calker is bij de WK bobsleeŽn in het Zwitserse St. Moritz als veertiende geŽindigd. Samen met Yannick Greiner, Jeroen Piek en Sybren Jansma klommen ze door een sterke derde run -waarin ze de tweede tijd neerzette- twee plaatsen omhoog.

In de vierde en laatste run eindigde ze in 1.05,17 als zestiende en boekten ze geen progressie meer. De Duitser Maximilian Arndt veroverde na het EK-goud en WK-zilver van vorig jaar zijn eerste wereldtitel.

Toegegeven

Uiteindelijk heeft Van Calker -die vorig jaar nog vierde werd- 1,58 toe moeten geven op Arndt. De Rus Aleksandr Zoebkov pakte op 0,47 het zilver en de Amerikaanse titelverdediger Steven Holcomb op 0,59 de bronzen medaille.
Net als de Vikingen, ruim 1000 jaar geleden, is Viking Engineering een slagvaardig bedrijf, met een duidelijk doel voor ogen. Ook wij gaan voor 100% voor de zege. Het wezenlijke verschil: wij houden ons in alle opzichten aan de spelregels.
 

 

bottom