Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de autosport. De kracht van Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie met circa 285 medewerkers.

Eurotech Group beschikt naast een afdeling engineering onder meer over een eigen aluminiumgieterij, modelmakerij, lasafdeling en computergestuurde draai-banken en freesmachines.

Via zowel de Eurotech Group als Eurotech Racing beschikt Viking Engineering over veel ervaring op het gebied van het in eigen beheer ontwerpen en bouwen van (onderdelen van) succesvolle raceauto's.

Nieuws:
Bobber Kamphuis gaat voor medaille in Sochi
Bobsleester Esmé Kamphuis staat bijna precies een jaar voor de Olympisch Winterspelen van Sochi. De grote vraag is of de Nederlandse slee voor een medaille kan gaan in Rusland. De 29-jarige pilote denkt van wel.

“We hebben de lijn ingezet om in Rusland een medaille te halen. Daar doen we het voor. Bij het WK zaten we na vier runs maar op 0,17 seconde van het zilver. Dat is zo weinig. Het is nu al vijf wedstrijden gebeurd dat we binnen tienden van een medaille zaten. Maar steeds net niet. We staan daarbij vierde op de wereldranglijst en zijn dit jaar zeer constant”, zegt Kamphuis tegen NUsport.

Verbeteringen

Twaalf maanden heeft de ploeg nog om de bobslee nóg sneller naar beneden te laten zoeven. Maar waar kan de winst behaald worden? “Door vooral de start te verbeteren. De afdaling zelf loopt erg goed. Heel constant, beter dan andere jaren. We moeten er bij de start nog een stapje bovenop doen.”

Remmer

Voor de tweemansbob zijn logischerwijs twee plekken. Er zijn echter meerdere gegadigde voor de stoeltjes in de oranje slee. Kamphuis kan kiezen uit twee zogenoemde remmers, Judith Vis of Willy Kanis. De beslissing valt echter pas volgend seizoen. “Dat kunnen we pas beslissen nadat we een keer in Sotsji zijn afgedaald (komend weekeinde red.) en dat doen we sowieso niet voor komend seizoen. De beslissing valt dus in het jaar van de Spelen.”

Openingsceremonie

Over de voorbereiding in Sochi zelf is ook al nagedacht. De openingsceremonie wordt sowieso bijgewoond. “Daar gaan we absoluut heen. We komen sowieso pas de dinsdag of de woensdag van de tweede week in actie. Dat is dus een dag of tien na de opening. Maar in Vancouver deden we het ook, waarna we er bewust voor hebben gekozen om ook naar een leuke wedstrijd te gaan. Dat werd de gouden race van Sven Kramer. Zowel de opening als die race gaf ons energie, pas daarna gaan we ons volledig focussen op onze eigen prestatie.”

Bron: sportprimeur.nl
Net als de Vikingen, ruim 1000 jaar geleden, is Viking Engineering een slagvaardig bedrijf, met een duidelijk doel voor ogen. Ook wij gaan voor 100% voor de zege. Het wezenlijke verschil: wij houden ons in alle opzichten aan de spelregels.
 

 

bottom