Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de autosport. De kracht van Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie met circa 285 medewerkers.

Eurotech Group beschikt naast een afdeling engineering onder meer over een eigen aluminiumgieterij, modelmakerij, lasafdeling en computergestuurde draai-banken en freesmachines.

Via zowel de Eurotech Group als Eurotech Racing beschikt Viking Engineering over veel ervaring op het gebied van het in eigen beheer ontwerpen en bouwen van (onderdelen van) succesvolle raceauto's.

Nieuws:
Kamphuis stelt teleur in Sochi
Esmé Kamphuis heeft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen tijdens de wereldbekerwedstrijden bobsleeën in Sochi. Op de olympische baan moest ze zich samen met remster Willy Kanis tevreden stellen met de elfde plek.

Kamphuis, die eerder in de cyclus al meerdere malen dicht bij het podium kwam, kon dit keer niet voor een noemenswaardige ereplaats tekenen. In de eerste run werd het duo nog tiende, maar mede door een te magere start, die dit keer voor de rekening werd genomen door voormalig wielrenster Willy Kanis, kon de Nederlandse bob niet imponeren.

Kiriasis

De wedstrijd werd gewonnen door Kiriasis/Bertels. Het Duitse duo bleef de Amerikaansen Meyers/Evans nipt voor. De Canadese veelwinnaar Kaillie Humphries, winnaar in het algemeen klassement, werd derde.

Esmé Kamphuis werd uiteindelijk vijfde in het eindklassement.
 
Bron: sportprimeur.nl 
Net als de Vikingen, ruim 1000 jaar geleden, is Viking Engineering een slagvaardig bedrijf, met een duidelijk doel voor ogen. Ook wij gaan voor 100% voor de zege. Het wezenlijke verschil: wij houden ons in alle opzichten aan de spelregels.
 

 

bottom