News Bobsleigh Canada

 
 
Youth Olympic Team Netherlands overgedragen op Papendal
ARNHEM – Op sportcentrum Papendal zijn vandaag de leden van Youth Olympic Team Netherlands door de wintersportbonden overgedragen aan chef de mission Carl Verheijen. Het team, bestaande uit achttien sporters, zal van 13 tot en met 22 januari om de medailles gaan strijden op de eerste Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck. 
 

 
Youth Olympic Team Netherlands bestaat uit vier bobsleesters, een skeletonster, vier langebaanschaatsers, twee shorttrackers, twee alpineskiërs, twee snowboarders, een skispringer en twee ijshockeyers. Lees hier alles over deze sporters. Vertegenwoordigers van de Bob en Slee Bond Nederland, de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond, de Nederlandse Ski Vereniging en de Nederlandse IJshockey Bond waren op Papendal aanwezig om de sporters formeel over te dragen aan Carl Verheijen. 

Bekijk hier een interview met Carl Verheijen:


Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, was ook aanwezig om de sporters succes te wensen. En voegde er aan toe: "NOC*NSF vindt dit zo'n mooi evenement dat we, samen met de gemeente Rotterdam, aan het bekijken zijn of we dit evenement in 2018 of 2022 naar Nederland willen halen."

De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. Het evenement richt zich op toptalenten tussen 14 en 18 jaar oud. De eerste zomereditie vond in 2010 in Singapore plaats. In 2014 organiseert Nanjing de tweede zomereditie, in 2016 is Lillehammer de tweede stad waar de wintereditie weer plaats gaat vinden. 

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als evenement voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen. 

Voor NOC*NSF heeft het topsportprogramma van de Jeugd Olympische Spelen hoge prioriteit. Daarnaast stimuleert NOC*NSF de Nederlandse deelnemers ook om aan de culturele en educatieve bijprogramma’s mee te doen, zodat zij kennis kunnen maken met Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect. 

Lees meer over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012 
Volg het evenement op Twitter via @nocnsf en #jos2012

Bron: Nocnsf