News Bobsleigh Canada

 
 
[video] Van Huigenbosch hoopt op medaille bij Spelen
Gisteren is Marije van Huigenbosch naar de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck, Oostenrijk vertrokken. Samen met bobsleester Sanne Dekker hoopt ze met de tweemansbob op het podium te komen. Ze hebben concurrentie van elf andere teams uit acht landen.
De Jeugdspelen is er voor sporters tot achttien jaar en beginnen komende vrijdag.
De Almeerse denk dat ze zeker kans maken. "Of de andere teams moeten op het laatste moment met een geheim wapen komen. Het kan bijvoorbeeld dat een team in een andere samenstelling start of met een nieuwe, snellere slee. Dat laatste verwacht ik wel, maar als wij presteren zoals tijdens de laatste wedstrijden, dan behoort een podiumplaats tot de mogelijkheden. Ik heb het gevoel dat er iets spannends gaat gebeuren. We hebben er heel hard voor gewerkt dus ik heb er zin in. We kennen de baan in Igles goed en vinden het een fijne baan. Het zal verder ook afhangen van de omstandigheden. Die kunnen we pas drie dagen voor de wedstrijd op de 22ste ervaren, want dan mogen we pas oefenen. Dan kunnen we ons materiaal nog aanpassen voor de wedstrijd."
In de afgelopen weken werd hard getraind. Ze waren zes dagen in de week bezig met kracht-, sprint- en duwtraining.
"De afgelopen week hebben we iets rustiger aan gedaan en de komende week gaan we de boel een beetje bijhouden, zodat we op de wedstrijd- dag scherp zijn. Ik heb dan ook nog een beetje tijd over om bij andere sporten te gaan kijken op de Spelen."