News Bobsleigh Canada

 
 
Bobteam de Bruin Bronzen medaille op het WJK
Afgelopen weekend waren in Igls (Oostenrijk) de WK voor Junioren, ook wel de WK onder 26. Vorig jaar bij het WJK in Park City werden Ivo en Bror al verrassend zesde, maar dit jaar maken we zon enorme ontwikkeling door, dat de lat elke wedstrijd hoger komt te liggen. Voor het WJK was het doel om bij de eerste drie te eindigen. Van te voren wisten we al dat winnen lastig zou worden: het Letse startkanon Oskars Melbardis deed ook mee, de houder van het startrecord in Igls. Dit team is zo ontzettend snel aan de start, dat ze vaak ook met een mindere run toch nog vooraan kunnen eindigen.
Ook onze start wordt steeds beter. Met 5.14 in de eerste run verbeterden we onze persoonlijke beste starttijd op deze baan. Een degelijke afdaling bracht ons tot een 3e plek, op 0.33 van team Melbardis/Strenga uit Letland en op 0.09 van de Duitsers Schmid/Huebenbecker.
De tweede run, met weer een prima start van 5.15, verliep iets minder soepel, maar op de baan in Igls mag je eigenlijk geen enkele fout maken, wil je kunnen winnen. We finishden nogmaals op de 3e plek, op 0.33 seconden van Melbardis/Strenga en 0.29 seconden van Schmmid/Huebenbecker. Op naar het podium dus! Jurriaan Wesselink en Igor Brink lieten in deze race overigens zien ook een stap vooruit gemaakt te hebben met een zeer sterke 9e plek.
De viermanswedstrijd verliep helaas minder goed. Door een technisch mankement aan de slee moest Ivo alles op alles zetten om niet te crashen. We besloten om niet de tweede run te doen, omdat we de slee niet gerepareerd kregen. Echter, vanwege hevige mist werd de tweede run uitgesteld zodat we iets langer de tijd hadden om de slee te repareren. Uiteraard is dit niet de voorbereiding die je wil voor een WK De tweede run, in een haastig gerepareerde slee, verliep veel soepeler, maar we finishden toch slechts op een 11e plaats, vanwege de hoeveelheid tijd die we verloren hadden in de eerste afdaling.

Bron: bobteam de Bruin