News Bobsleigh Canada

 
 
De Bauhaus FIBT Wereldkampioenschappen bobslee en skeleton in Lake Placid: Lyndon Rush staat halverwege de wedstrijd aan de leiding
Holcomb staat tweede, Arndt staat derde, titelverdediger Zubkov werd gediskwalificeerd
Lake Placid (RWH)  Halverwege de wedstrijd gaat de Canadees Lyndon Rush aan de leiding in de tweemansslee die gemaakt en onderhouden wordt door Eurotech Viking Engineering, na twee van de vier runs tijdens de Bauhaus FIBT Wereldkampioenschappen bobslee en skeleton in Lake Placid (VS). Hij wordt gevolgd door Steven Holcomb (VS) en Maximilian Arndt (Duitsland). 
Rush en zijn remmer Jesse Lumsden hebben een kleine voorsprong van 0,12 seconden op Olympisch kampioen Steven Holcomb samen met Steve Langton. De plaatselijke helden uit het VS-team worden gevolgd door Maximilian Arndt en Kevin Kuske uit Duitsland, die met een achterstand van 0,21 op de derde plaats staan. 
Voor de titelverdediger is de race echter al gelopen: de Rus Alexander Zubkov werd na de eerste run gediskwalificeerd, omdat zijn bobslee niet voldeed aan het minimumgewicht dat is vastgelegd in de regels van de internationale bobslee- en skeletonfederatie (Fédération Internationale de Bobsleigh et de Tobogganing). De junior wereldkampioen Ivo de Bruin uit Nederland werd ook gediskwalificeerd, in zijn geval omdat het totale gewicht van de slee met piloot en remmer te hoog was. 
Wie de winnaar wordt van de 61e gouden medaille in de wereldkampioenschappen tweemansslee sinds het jaar 1931 zal worden uitgemaakt in de derde en vierde run op zondag 18 februari om 9 en 11 uur ’s ochtends (CET: 3 en 5 uur ’s middags). 
De volledige uitslagenlijst van de Bauhaus FIBT Wereldkampioenschappen bobslee en skeleton 2012 in Lake Placid met alle runtijden en gecombineerde tijden is te vinden op www.fibt.com. 
 
Citaat: Lyndon Rush (Canada, winnaar Olympische bronzen medaille 2010)
“Beide runs verliepen redelijk, de tijden zijn goed, dat is het belangrijkste, maar er zijn nog wel een paar dingen die ik beter kan doen. Je moet je richten op wat je hier aan het doen bent en je niet te veel bezighouden met wat de anderen doen. Het is geweldig leuk om een nek-aan-nekrace uit te vechten. Ik heb veel waardering voor Holcomb. Als hij op zijn best is, is hij vrij moeilijk te verslaan en ik weet niet waar hij die start vandaan haalde. Die jongens zijn echt gretig, dus moeten we ze voor blijven. Ik denk dat we morgen een hoop lol gaan hebben."