News Bobsleigh Canada

 
 
Blessure Van Calker speelt weer op bij wereldbekerwedstrijd
BobsleeŽr Edwin van Calker heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijd in de Franse plaats La Plagne geen indruk kunnen maken in de viermansbob. Ook kreeg hij weer last van een hamstringblessure.

De Groninger eindigde samen met zijn broer Arnold van Calker, Sybren Jansma en Jeroen Piek als twintigste. Met zijn totaaltijd van 1.59,89 minuten gaf hij bijna twee seconden toe op de Zwitserse winnaar Beat Hefti.

Van Calker leverde nog wel een aardige eerste run af. Met zijn tijd van 59,51 seconden werd hij dertiende. In de tweede afdaling klokte hij echter de traagste tijd. Van Calker kreeg tijdens de wedstrijd opnieuw last van een hamstringblessure, die hij tijdens de training in het Canadese Whistler had opgelopen. 

Hij laat opnieuw een mri-scan maken van de kwetsuur: "We maken even pas op de plaats. We moeten nu verstandig zijn en de goede keuzes maken. De WK komt snel dichterbij. We hadden nog wat andere doelen, zoals punten voor het wereldbekerklassement, maar dat is nu even onbelangrijk. Het is zaak helemaal fit te zijn bij de WK in St. Moritz. Volledig herstel staat nu voorop.''