News Bobsleigh Canada

 
 
Bobsleeteams snel uitgeschakeld in Königssee
KÖNIGSSEE - De twee Nederlandse bobsleeteams waren bij de wereldbekerwedstrijden zaterdag in het Duitse Königssee na de eerste manche al klaar.

De koppels Ivo de Bruin/Igor Brink en Edwin van Calker/Sybren Jansma eindigden tijdens de eerste run buiten de top twintig. De Bruin zette met 50,95 de 21e tijd neer, Van Calker eindigde op de 23e positie in 50,96
De Drentse piloot is nog niet helemaal hersteld van de hamstringblessure die hij in Whistler opliep. Op weg naar de WK in St. Moritz, die over twee weken beginnen, nam hij zaterdag geen risico bij de start.
''Het zijn geen makkelijke weken. De WK staan centraal. Daar moet ik helemaal fit zijn. Het herstel vordert, maar kost gewoon tijd. Vandaag was het geen goede run. In de viermansbob moet het zondag beter’’, zei Van Calker na de race.
De wedstrijd in Königssee werd gewonnen door de Canadezen Lyndon Rush en Jesse Lumsden met een totaaltijd van 1.40,22. De Letten Oskars Melbardis en Daumants Dreiskens kwamen op de tweede plaats uit (1.40,60), gevolgd door het Duitse duo Francesco Friedrich/Gino Gerhardi (1.40,72).
In de wereldbekerstand gaan Rush en Lumsden na zeven van de negen wedstrijden met 1288 punten aan de leiding, met de Duitsers Manuel Machata en Marko Hübenbecker als naaste achtervolgers (1224).
Bron: ANP