News Bobsleigh Canada

 
 
Van Calker eindigt als dertiende bij WK bobslee
ST MORITZ - Edwin van Calker is bij de wereldkampioenschappen bobslee in St Moritz als dertiende geëindigd in de tweemansbob.

Samen met remmer Sybren Jansma kwam de Nederlandse piloot na vier runs tot een tijd van 4.25,74. Van Calker bezette na drie runs de twaalfde plaats, maar moest in de laatste run een plek inleveren.
De titel ging naar de Duitser Francesco Friedrich en zijn co-piloot Jannis Bäcker. Met zijn 22 jaar is Friedrich de jongste wereldkampioen ooit in de tweemansbob.
Vorig jaar veroverde hij nog de wereldtitel bij de junioren, pas drie weken geleden boekte hij zijn eerste wereldbekerzege. De Zwitserse topfavoriet Beat Hefti moest 0,56 seconde toegeven, het brons was voor de Duitser Thomas Florschutz.
Hamstringblessure
Van Calker was vorig jaar mondiaal nog elfde maar sprak desondanks van een 'degelijk WK.' De 33-jarige Groninger werd deze winter gehinderd door een hamstringblessure.
''Op dit moment is dit ons niveau. De starts van Sybren waren top en de runs zelf degelijk. Het goede gevoel overheerst momenteel. Deze wedstrijd biedt vertrouwen voor komende week als de viermansbob op het programma staat."

Bron: nos.nl