News Bobsleigh Canada

 
 
Van Calker stijgt paar plaatsen
ST. MORITZ - Edwin van Calker staat halverwege de wereldtitelstrijd in de viermansbob 16e. Met Yannick Greiner, Sybren Jansma en Jeroen Piek steeg Van Calker zaterdag na de tegenvallende eerste run (20e) vier plaatsen.

Van Calker moet na twee van de vier runs 1,1 seconde toegeven op de Rus Aleksander Zoebkov die de leiding overnam van Maximilian Arndt. De Duitser staat nu tweede op 5 honderdsten van Zoebkov. De Amerikaanse titelverdediger Steven Holcomb neemt voorlopig de derde plaats in bij het WK op de natuurbaan van St. Moritz. Zondag zijn de derde en vierde run.
Van Calker, vorig jaar vierde bij de WK maar dit seizoen gehinderd door een hamstringblessure, was verre van tevreden. „We willen richting de top 10. Daar zijn we echter nog ver van verwijderd.” De eerste run, met een nadelig vroeg startnummer, was een flinke tegenvaller. In de tweede volgde licht herstel. „We pakken gelukkig nog een aantal teams, maar de teleurstelling overheerst. We zitten er bij de start niet bij en ik laat wat liggen onderweg. We zitten nu gezien onze mogelijkheden te ver weg van de top.”
De start is normaal gesproken een van de sterke punten van het team Van Calker. Zaterdag noteerde het kwartet twee keer 5,11 seconden, respectievelijk de 20e en 18e starttijd. Van Calker: „Dat kan een stuk beter. Dat is de opdracht voor zondag.”

Bron: telegraaf.nl