News Bobsleigh Canada

 
 
Bobbers onder de indruk van baan Sochi
De olympische bobbaan ten noorden van Sochi maakt indruk op de in Rusland neergestreken Nederlandse teams. "Een fantastische baan, technisch. De moeilijkheid ligt in het vinden van de snelle lijnen", meldt bondscoach Nicola Minichiello vanuit de stad waar over een jaar de Winterspelen plaatsvinden.
"Het is groots, indrukwekkend, bijna bombastisch", zegt Sybren Jansma, remmer bij Edwin van Calker over het bobcomplex in de bergen van Krasnaya Polyana waar ook alle skionderdelen plaatsvinden."Je kunt zien dat kosten noch moeite zijn gespaard om een fantastische accommodatie aan te leggen."
Nadat de shorttrackers afgelopen weekeinde al hun testevent hadden afgewerkt in Sochi, is het volgende week de beurt aan de bobbers. Nederland is weer met drie teams (Van Calker, De Bruin en Kamphuis) present nadat Ivo de Bruin voor de WK in St. Moritz werd thuisgelaten.
 
Volledig opgenomen
Over het waarom, laat Minichiello zich niet uit, maar het zou niet alleen om sportieve redenen zijn gegaan. "Ivo is volledig opgenomen in Team NL, er zijn geen drempeltjes of beperkingen voor een professionele samenwerking voor de rest van het seizoen", laat de Britse donderdag vanuit Sochi weten. "St. Moritz is geweest, de focus ligt op deze wedstrijd en de toekomst richting Winterspelen."
Opvallend aan de 1800 meter lange baan is dat er twee stukken zijn die bergop lopen. "De slee wordt daardoor afgeremd", zegt Jansma. "Bocht 4 loopt omhoog, bocht 5 loopt steil omhoog", vult Van Calker aan. "In totaal telt de baan 17 bochten. Het is prima te doen."
Minichiello noemt de baan "een plaatje". Maar er is nog werk te doen: "De omgeving is een grote bouwput."